DAG 2 Paradise in Germany

De tweede update van de HANQ TRAVEL4FREE TOUR is van onze virgin hitchhikers Chantal Klaver en Emma van der Klooster. Op de links kun je de individuele blogs van de reizigers lezen. Binnenkort verwachten we ook updates van onze andere travellers.

Filmpje van de dag check youtube of onderaan deze post.

Na een fantastische, gastvrije en een Great Place To Live overnachting bij de Familie Hoksbergen zijn we gedropt bij het station van Emmerich. Aldaar we erachter kwamen dat je voor 40 euro een dag door onbeperkt door Duitsland kunt reizen met 5 personen. Slechte dag om te hitchhiken, omdat trucks niet “on the road” zijn vanwege het weekend en de maut (tol) en volgeladen vakantieauto’s. Zodoende zijn we beland in een boemeltrein naar Flensburg.

In de trein kwamen we een bachelorparty tegen. De bruidegom in spe moet maf gekleed rondlopen, de aandacht van de vrouwen hebben en daarnaast geven ze in Duitsland nog een ondernemend sfeertje aan deze bijzondere dag mee. De persoon in kwestie moet schnapss verkopen voor een euro aan de treinreizigers. Aangezien wij als foundingmothers van HANQ proberen deze reis volgens het travel4free principe te doen konden we niks kopen. Wat we wel hebben gedaan is onderhandelen voor de schnapps. Uiteraard hadden de heren daar wel oren naar :). De ruil bestond uit dat wij schnaps mochten drinken inruil voor onze BH’s. trading for schnapps

We hebben de gehele dag heerlijk kunnen uitrusten in de trein rit die ons door heel Duitsland bracht zo naar het grensdorpje Flenburg. Echter zitten we op nog zonder slaapplek. Door het gehop van trein en stations in komen we in onze laatste rit Lennart tegen, de linguist.

Aangekomen in het kustplaatsje Flensburg hebben Chantal en ik, Emma, genoten van de frisse lucht en de sereniteit die het dorpje uitstraalde. We hebben die avond heerlijk geslapen en de volgende ochtend verse bolletjes ontbeten.

our couchsurfing host for the night 'linguist' lennart with emma

Hoe werkt dat nu, zo een Duits vrijgezellenfeest?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: