Wie is HANQ?

HANQ is de formule voor dé ondernemende individu die de overtreffende trap wil maken tot succesvol ondernemerschap!

Wij geloven dat onderwijs flexibel moet worden aangepast aan jouw behoefte. Iedereen kan uitblinken, ongeacht waar je vandaan komt, hoeveel geld je hebt of wat je vooropleiding is.

Als internationale katalysator biedt HANQ een opleiding waarin deelnemers hun kansen zien, leren te denken in mogelijkheden en hun kwaliteiten en die van hun omgeving ten volste benutten. Als school voor creatief ondernemerschap bieden wij mensen de kans om zich op hun eigen niveau te ontwikkelen.

Huiswerk op je telefoon?

Huiswerk op je telefoon?

In 11 thema’s, aangeboden op 3 niveau’s, kunnen deelnemers hun eigen pakket samenstellen. Iedereen heeft tenslotte andere behoeften. Bij deze thema’s maken we natuurlijk gebruik van de modernste hulpmiddelen. Naast fysieke bijeenkomsten, gebruik je jouw mobiele telefoon, laptops en bijvoorbeeld YouTube en Twitter om je te ontwikkelen.

De achtergrond
Door de eeuwen heen hebben mensen lichamelijk hard moeten werken op het land en in fabrieken, de afgelopen decennia is echter een wereld ontstaan waarin diensten voorop staan. De prikkels die wij nu dagelijks krijgen zijn totaal anders, momenteel vertaald in het nieuwe werken. Maar wat is dat nu eigenlijk, en wat heb je eraan? Die vraag wordt dagelijks in vele symposia gesteld, maar hoe het moet werken, daar zijn de deskundigen nog niet uit.

Meer en meer hechten mensen een grote waarde aan zaken die er voor hen persoonlijk toe doen. De mens staat centraal. Jezelf goed voelen staat nu voorop. In de nieuwe wereld is creatief ondernemerschap een voorwaarde om vernieuwende oplossingen voor bestaande problemen te vinden. Jezelf openstellen en samenwerken zijn de sleutelwoorden. Internet en mobiele communicatie zijn hierin onmisbaar.

Door de recessie krijgt geld krijgt een andere betekenis, persoonlijke waarden worden steeds belangrijker.  Bij het Nieuwe Werken, ontwikkelen mensen zich zakelijk en privé 24 uur per dag, 7 dagen per week zonder dat werk op zich als een belasting hoeft te worden beschouwd.

Een vraag of uitdaging wordt door het hele netwerk opgelost. Afhankelijk van het werk en afspraken, wordt een werkplek gekozen. Dat kan thuis zijn, bij de werkgever of onderweg. Er komen steeds meer initiatieven als The Hub, Mindz en Igluu die flexibele werkplekken aanbieden. Traditionele werkgever – werknemer relaties verliezen hoe langer hoe meer relevantie. Hoe in deze wereld geld te verdienen is echter voor velen de grote vraag.

Binnen een netwerk worden gelegenheidsformaties gevormd waarin mensen samenwerken om gemeenschappelijke doelen te behalen. Offline en online werken is in balans. Om het nieuwe werken mogelijk te maken, zal ook het nieuwe leren zijn intrede doen. Een student wordt rijker van wat hij leert. Wat geleerd is, past hij meteen toe. Hij zal zijn talenten ontwikkelen en inzetten, veel multidisciplinair samenwerken. Jongeren van vandaag krijgen zoveel prikkels dat multitasken een voorwaarde wordt om hun aandacht erbij te houden.

De academie voor ondernemend Nederland en de rest van de wereld!
Het onderwijs past zich langzaam aan alle “nieuwe” veranderingen aan. Maar we zijn er nog niet. We moeten ingezette experimenten meetbaar maken en integreren. HANQ maakt het nieuwe leren voor iedereen mogelijk. Iedereen heeft de vrijwillige keuze om zijn creatieve ondernemendheid te ontdekken en te ontwikkelen.  Leren doe je door te doen. Binnen een flexibel traject bepaal je zelf aan welke thema’s ze deelnemen en op welk niveau. In korte teasers dagen we je uit. Wat vertellen wij! Hoe bepaal jij!

Voor wie is HANQ?
Ben jij ondernemend? HANQ laat je het geleerde toepassen. Je deelt met anderen, krijgt persoonlijke coaching, peer2peer feedback en herhaalt deze cyclus. Hierdoor verbeteren jouw resultaten zichtbaar. Je gebruikt digitale media om informatie te zoeken, te beoordelen en te delen waardoor je van elkaar kunt leren. Om optimaal in te spelen op de kansen die de nieuwe wereld biedt, daagt HANQ uit tot creatief ondernemerschap. In samenwerking met de beste experts stimuleren wij deelnemers hun kansen te zien en met creatieve ideeën te komen om deze kansen te pakken. HANQ biedt iedereen gelijkwaardige kansen op onderwijs. HANQ stimuleert de lokale economie. HANQ overbrugt de digitale generatiekloof: HANQ bouwt wederzijds begrip op door communicatie tussen jong en oud te stimuleren. HANQ inspireert tot DOEN!

HANQ stimuleert creatief ondernemen
Veel bestaande ondernemersservices richten zich op het starten van een eigen traditioneel bedrijf volgens standaard regels die al jaren geleden door de tijd achterhaald waren. Wij slaan de brug naar de toekomst en geven je de ruimte te experimenteren met nieuwe mogelijkheden. Dit is iets anders dan het traditionele ondernemen. HANQ stimuleert creatief ondernemen, door vernieuwende oplossingen voor bestaande problemen toe te passen. Eén van de gevolgen hiervan kan zijn dat mensen een eigen bedrijf beginnen. Het komt echter minstens zo vaak voor dat mensen met ondernemerschapkwaliteiten bewust ervoor kiezen om bij een werkgever te werken, een interpreneur.

Nieuwe Media & HANQ
Marketing is vaak onderdeel van een ondernemersopleiding bij de concurrent. Maar dit gaat vaak niet verder dan de traditionele 5P’s die door de komst van moderne communicatie in een geheel ander daglicht zijn komen te staan. In het beste geval hebben ze er netwerken aan toegevoegd. Hanq’s aanpak integreert alle laatste trips & tricks, de nieuwste technologie en expertise van professionals uit alle delen van de wereld.

De Overtreffende trap van Ondernemen
In de overtreffende trap van Ondernemen komen de 11 thema’s van ondernemendheid aan bod. Elk thema kan afzonderlijk van het andere thema gevolgd worden. De thema’s zijn opgedeeld in 3 niveau’s: Beginners, Gevorderde en Expert. Iedereen heeft bepaalde sterkte, individueel kan het niveau per thema worden aangepast op de behoefte van de kandidaat.
Je stelt je eigen HANQ samen op basis van ons steeds wisselend aanbod en wat het beste aansluit op je eigen ervaring- en kennis niveau. Meer uitleg over de 11 thema’s.

Bekijk ons storyboard om een visuele indruk te krijgen van de achtergrond van HANQ.

___________________________________________________________________________

HANQ staat oorspronkelijk voor de Holland Academy for New Qualities.

Maar dit is alleen een afkorting. Wij dagen je uit:
Wat is HANQ voor jou?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: